Objavljen raspored izvođača Future Scope festivala po danima i u prodaju puštene dnevne ulaznice

Objavljen raspored izvođača Future Scope festivala po danima i u prodaju puštene dnevne ulaznice

Tek nešto više od mjesec dana dijeli nas od prvog Future Scope festivala, koji se održava na jarunskom Otoku hrvatske mladeži od 13. do 15. svibnja.

Dočekali smo ukidanje svih pandemijskih mjera i vedro vrijeme, a preko 30 artista iz cijeloga svijeta jedva čeka nastupiti na prvom većem glazbenom festivalu u Hrvatskoj nakon popuštanja mjera. Imena koja će nas zabavljati na čak četiri pozornice povodom velikog 20. rođendana omiljenog klupskog programa Future Scope već su poznata otprije, a sada je objavljen i raspored po danima.

Kuku$ i 30zona – pojačanje sjajnoj hip-hop postavi festivala

U petak, na prvi dan festivala, nastupa jedna od najvećih svjetskih elektroničkih zvijezda Sven Väth. On je DJ i producent kojem su radi iznimnog doprinosa technu dali nadimak Papa. Koliko je velik i važan govori i činjenica da je upravo on nedavno otvorio Muzej moderne elektroničke glazbe u Frankfurtu. Osim što je svirao na otvorenju, upravo je njemu povjerena uloga kustosa prve izložbe ovog inovativnog muzeja – osmislio je raskošnu izložbu u kojoj je svojim memorabilijama prezentirao razvoj svoje zavidne karijere, ali i elektroničke glazbe u posljednjim desetljećima općenito. Uz Vätha, na prvom festivalskom danu nastupaju i Stacy Pullen, Paul van Dyk, Mauro Picotto, Maurizio Schmitz, Petar Dundov, Mr. DJ Dario, DJ Jock b2b Shipe i drugi. Tu je i Krankšvester, a jakoj (t)raperskoj ekipi dodana su i nova imena; 30 Zona i Kuku$.

Festival se u subotu nastavlja Faithless DJ setom iza kojeg stoji Sister Bliss, jedna od članica kultnog benda koji je globalno prepoznatljiv zbog mega hitova među kojima su „God Is a DJ”, „Salva Mea”, „Insomnia”. Prate ju ništa manje uspješni Sam Paganini, Nicole Moudaber, DJ Rush i Tom Everett. Od domaće ekipe, tu su Rundek & Ekipa, Urban & 4, Denis & Denis, ABOP, Boris Štok, Marina Karamarko, Peznt, E-base i drugi.

U nedjelju, na posljednji dan festivala, nastupaju Elemental, Detour, TBF i Phat Phillie, dok će čast zatvaranja prvog izdanja festivala pripasti dobro znanim gostima zagrebačkih klubova Terryju Francisu i Nathanu Colesu. Kao lokalna podrška uz njih će nastupiti Felver, lice kultnog programa Stereo Studio. Francis i Coles prvi su puta u Hrvatskoj predstavili svoj kolektiv Wiggle upravo na Stereo Studiju, a prijateljstvo i suradnja koji traju do danas garantiraju nezaboravno zatvaranje festivala.

Festivalski produžeci uz dva after partyja u klubu Boogaloo

Za one kojima zabava u prirodi ne bude dovoljna, spreman je i klupski dio festivalskog programa – jer što je party bez dobrog aftera! After partyji počinjat će u četiri sata ujutro, a održavat će se u klubu Boogaloo. U subotu 14. svibnja za zabavu su zaduženi Mary, E-Base te Senno & Sin. Mary je prava legenda zagrebačkog clubbinga, jedan od onih koji su mu 80-ih postavili temelje. Poznat je po mračnom i naelektriziranom zvuku. E-Base se također može pohvaliti desetljećima dugom DJ karijerom, ali i svestranošću i uspjehom u bavljenju raznim glazbenim zanimanjima, od promocije do uređivanja glazbenih časopisa. Senno & Sin residenti su Boogalooa koji obožavaju nastupati na domaćem terenu.

U nedjelju 15. svibnja after se održava na dva floora. Na Balance flooru zabavljat će vas kvarnersko-istarski trojac Krekman (Pula), Lemon (starijim rejverima poznatiji kao Crazy Lemon iz Pule) i Mark Ash (Rijeka), dok na Techno flooru imamo live poslasticu s F.O.R.M. potpisom, DJ Gumju iz Slovenije te Marcello & Adio F., uigrani dvojac iz Graza. Ulaznice za after partyje koštaju 50 kuna s festivalskom narukvicom, a 70 kuna bez nje i biti će dostupne na dan događanja na vratima kluba.

U prodaju puštene dnevne i VIP ulaznice

Festivalske ulaznice po cijeni od 349 kuna dostupne su na platformi Entrio do 15. travnja, stoga požurite po upad jer nakon toga karte postaju skuplje! Ako se na festivalu želite zabavljati uz VIP status, tu su festivalske VIP karte po cijeni od 549 kuna, a treba naglasiti da se radi o limitiranom broju ulaznica, koje omogućuju korištenje povišenog VIP prostora na Electronic i Live Stageu te pristup VIP šanku. Za slučaj da ste već kupili festivalsku ulaznicu, možete ju i naknadno, po cijeni od 200 kuna, nadograditi VIP upgradeom, dodatkom koji omogućuje VIP pogodnosti.

Posljednja novost su i dnevne ulaznice, koje se za petak i subotu trenutno mogu kupiti po cijeni od 199 kuna, dok za nedjeljni program treba izdvojiti 99 kuna. Jednodnevne VIP ulaznice koštaju 299 kuna. Ulaznice će biti u prodaji i na ulazu na festival.

Future Scope festival na društvenim mrežama:

www.facebook.com/futurescopecroatia
www.instagram.com/futurescopecroatia