Peznt

Peznt

PEZNT / Blacksoul je prije svega glazbeni producent i autor, klupski DJ, radijski DJ i izvođač. U terminu glazbene kreativnosti, vlastitim rukama i idejama upisao je Hrvatsku na svjetsku kartu elektronske glazbe. Štoviše, bio je lider snažnog vala klupske i lokalne radijske scene u dva najbolja hrvatska desetljeća, počevši od 1994.g.

Kao jedan od najproduktivnijih autora iz Hrvatske i ambasadora na internacionalnom tržištu glazbe skladao je, napisao i producirao više od 350 glazbenih izdanja za široku lepezu renomiranih svjetskih izdavačkih kuća, kao što su : Warner Music US, Atlantic Records US, Island / Def Jam US, Defected Records UK, Big Beat US, Dirtybird US, Ministry Of Sound US i drugi.

PEZNT / Blacksoul je ujedno i prvi hrvatski izvođač potpisan za američki Warner Music s kojim ima dva singla a 2020. godine njegov album „Paid in Full“ postiže visoko 10 mjesto najprodavanijih albuma u 2020. godine na poznatom američkom digitalnom servisu za klupsku glazbu TRAXSOURCE. Iste godine album je ocijenjen od strane prestižnog američkog DMC Magazina ocjenom 4.5/5 kao jedan od najboljih albuma godine.

Nakon pokretanja svog projekta PEZNT u 2016. godini većina pjesama pored odlične prodaje i prihvaćanja u klubovima diljem svijeta dobiva podršku i kroz emitiranje u eteru najbitnijih internacionalnih radio postaja koje kreiraju trendove u svijetu glazbe kao što su: BBC Radio 1 iz VB, Sirius XM iz SAD, Apple Music 1 i drugi što je dokaz da se radi o visoko kvalitetnom izvođaču s velikim potencijalom.

Pored radija i klubova njegovu glazbu možete čuti i u soundtracku druge sezone poznate Hollywoodske serije „Shameless“ a osim originalnih skladbi remiksirao je i dobitnika Grammy nagrade Maurice Joshuau te hit makera Todd Terrya s kojim je postigao prvo mjesto u prodaji 2019. godine.

Zahvaljujući visoko pozicioniranim pjesmama „Son of a Gun“ #6 i „Spinning Sax“ #1 na službenoj australskoj top listi klupskih hitova „ARIA CHARTS“ odlazi na svoju prvu australsku turneju gdje nastupa u gradovima: Sydney, Brisbane, Melbourne, Sunny Beach te istu završava nastupom na Baliju.

Jedan od njegovih najvećih hitova bila je pjesma „Burek“ koja nakon što je dosegla prvo mjesto postala i prva pjesma hrvatskog izvođača potpisana za prestižni Defected Records. Iste godine temeljem prodajnih rezultata jednog od najpoznatijih download servisa Traxsource, PEZNT biva proglašen pored konkurencije od nekoliko tisuća izvođača kao jedan od najboljih izvođača/producenata u 2018. godini u svijetu i to na visokom 14. mjestu.

PEZNT je zvuk kombinacija je živih i sintetičkih instrumenata. U suštini, definiran je snažnom emocijom house glazbe, funk grooveom i preciznim smislom za kombinaciju bogatih akorda, glamuroznih Diva vokala i vokalnih aranžmana, koji mu daju poseban zvučni kolorit i pečat. Vječni je entuzijast s urođenom iskrom, koja održava plamen strasti prema stvaranju nove elektroničke glazbe.

2021. godinu zatvara s novim singlom „Ride With Me“ koja se 20 tjedana nalazila u Top-u 20 oficijalne australske klupske ARIA top liste i time priprema teren za još jedno osvajanje svjetskog glazbenog tržišta novim albumom na kojem radi.