Marina Karamarko

Marina Karamarko

Marina Karamarko jedna je od najuspješnijih i najperspektivnijih hrvatskih DJ-ica i producentica koja je karijeru započela 2005. godine. Od tada, pa do danas, Marina je prošla sve, od regije i okolnih zemalja, preko Ibize, pa sve do Kolumbije i Amerike, pa možemo reći da se njezin dubok i mračan zvuk već pronio svijetom, a priznanje je između ostalih, došlo i kada je uvrštena na Beatport listu 'Vizionarki elektronske glazbe'.

Osim što je uspješna u DJ-ingu i u produkciji, Marina već tri godine vodi vlastitu etiketu THANQ, na kojoj je izašao i njezin novi remiks "Marky Z - Never Back Down", koji je završio u Mixmag Top 10 najboljih regionalnih izdanja za svibanj/maj 2017. Svi koji su ikad prisustvovali Marininim setovima, znaju kroz kakvu glazbenu "vožnju" povede svakog plesača i koliko njen nastup dugo ostane u njihovom sjećanju.

Da ne bi bilo zabune, ova mlada dama koja ima tendenciju širenja svoje "priče" putem svojih setova diljem Europe na klupskim plesnim podijima zapravo je diplomirani zvučni inženjer SAE instituta, a kad se njen poletni duh i duša spoje nastaje prava sinergija pri kojoj dolazi do "boom" efekta ma gdje god i pred kojom god publikom svirala. Ona ostavlja svoj trag svugdje; bilo da se radi o Sankeysu na Ibizi gdje je nakon bootcampa dobila i cjeloljetnu DJ rezidenciju, Njemačkoj, Engleskoj, Švicarskoj, Italiji, BiH, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji ili pak nekoj od destinacija koje su upravo aktualne i koje ima zapisane u svojem kalendaru budućih nastupa.

Marinin rad dvije godine za redom okrunjen je nagradom "Ambasador" te je proglašena "Najboljim Deep/Tech House DJ-em" za 2016. i 2017. godinu. Pored nagrade "Ambasador" tu su i priznanja Beatporta koji ju je uvrstio u listu "Vizionarke elektronske glazbe", a njen label THANQ proglasen je kao “Breakthrue Label of the Year” 2015. godine.