E-Base

E-Base

DJ i producent iz Zagreba, Hrvatska.

Iza njega stoji 12 godina klasičnog glazbenog obrazovanja te svestranost koja najbolje opisuje njegov talent. Kao DJ i producent neizbježan je na ekskluzivnim fashion događanjima, ali i u realizaciji projekata 'Globe 2000', 'Cosmic', 'Spin' i 'Špica' koji su dobili priznanje za visoku profesionalnu izvedbu. Sudjelovao je u prvom hrvatskom Heineken Thirst natjecanju DJ-a kao član žirija i PR. Radio je u medijima kao novinar kultne emisije TOP DJ MAG na Hrvatskoj televiziji, kao radijski glazbeni urednik na Radiju Cibona i Radiju 1 u Zagrebu te kao glavni urednik hrvatskog izdanja klupskog časopisa Subkultura. U ljeto 1999. pozvan je da nastupi i na Love paradeu, svjetskom mega spektaklu u Berlinu. Nastupao je na zagrebačkom koncertu grupe Faithless, te na gotovo svim MTV Summer Tour partijima uz DJ imena kao što su Sander Kleinenberg, Roger Sanchez, Shapeshifters, Freemasons, Timo Maas i drugim, vodio i organizirao glazbene programe u klubovima The Best, Aquarius i Gjuro II. Nastupio je na velikim elektronskim događajima poput Ministry of Sound, Future sound of Zagreb, Papaya Day & Night Festival, uz imena kao što su Maceo Plex, Paul van Dyk, Tiesto, Dirty South i Erica Prydz.

E-Base je poznat kao vrstan remikser bandova i izvođača kao što su Mayales, klapa Cambi, Songkillers, Jinx, Josipa Lisac, Dubioza Kolektiv. U bandu Josipe Lisac svirao je 2 godine kao stalni član. Od 2007. odkad je objavljen njegov XXXBackstage mix, službena kompilacija za Nokia Cro-A-Porter, E-Base je vrlo aktivan u vlastitoj produkcijskoj kući Ritam Klub. Među do sad najsupješnijim produkcijama su single Move on Me koji je radio uz Paula Wisha te single Dance Now na kojem kao vokalistica nastupa njujorška soul diva Maya Azucena.

2016. pokrenuo je u Katranu prostor Podmornice kao voditelj programa kluba i svog vlastitog programa Odjel za Odrasle, koji je pak pokrenuo "bujicu" novih elektroničkih programa u tom prostoru.

E-Base je radio kao producent prve hrvatske nagrade za elektroničku glazbu "Ambsador", a danas vodi i promovira svoj novi/stari klupski projekt, label i radio show: TECH ROOM, u klubu Boogaloo (Zagreb) i na Radiu 808, te novi video projekt e-xperience.

U pripremi je i njegov prvi samostalni autorski album.