Dj Mary

Dj Mary

Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su ga u DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni uživa respekt. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira tkzv. techno & house pravca u Zagrebu, još od Future Shock party-a preko klubova Gjuro, Kulušić, Best, OTV te kultnih i legendarnih party-a u klubovima Valentino, Mikulići.

Mary je danas, nakon skoro 30-godišnje karijere za pultom, jedan od zaista rijetkih domaćih DJ-a ako ne i jedini poseban s tako širokim glazbenim dijapazonom i glazbenim korijenima, s obzirom da se njegovi počeci vežu čak i do dan danas uz electronic body music, electro i industrial, da bi mu veći dio dj karijere obilježio upravo techno u svojim zlatnim godinama, dok je danas pak svoj zvuk u ovoj techno & house sceni odveo prema nečemu što možemo opisati kao deep tech house sound s puno masnog groova koji korijene opet vuče iz techna. I sve to uz bezprijekornu tehniku.

Od 2003-će je izdao 15-ak vinyl techno izdanja a posljednjih godina orijentirao se i na groovy deep & tech-house sound a ima i neka izdanja tog stila. Ujedno je 2009. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu sa 20-ak zapaženih izdanja do sada. U suradnji sa hrvatskim artistom MDR-om ima nekoliko deep house EP-eva za Behaviors Records 005/009, Soul Industries 031, itd.

Danas Mary ima zavidnu karijeru kao dj/producent/artist, koji je imao među prvima svoj techno label sa izdavanjem vinila (Soul Access) i jedan od rijetkih koji je sa svim tim napravio proboj na inozemnu scenu. Soul Access sa technom i kasnije Audiometric Rec. sa deep & tech-house-om brendovi su i etikete s odličnim izadnjima iza kojih Mary stoji već dugi niz godina, a donijeli su mu, između ostalog i impresivan broj inozemnih nastupa... Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje je Mary nastupao ili još uvijek učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.

Također kao opozit svemu godinama radi na svojim dark ambient, experimental, industrial i elektronskim projektima iz prošlosti za koje je izdavao CD album izdanja te stalno radi i objavljuje nova, TeHÔM i Principia Audiomatica kojima posvećuje najviše vremena, gdje pokazuje zapravo svoje pravo umjetničko lice te glazbenu svestranost i iskustvo kroz zadnjih 25 godina.