Boris Štok

Boris Štok

Rodio se u Rijeci, gdje je završio gimnaziju. Diplomirao je management na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Glazbom se započeo baviti kao u nizu demo bendova, zborova (Putokazi) i cover bendova s kojima je nastupao u Hrvatskoj i Sloveniji. U studiju je razvijao i pronalazio vlastiti autorski izraz.

2000. godine je započeo karijeru kao suosnivač i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj djeluje kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal. Sa grupom svira sve vodeće festivale i klubove u regiji, snima tri albuma: Quasarr, Propaganda (Menart) i Sjene (Croatia records), te izdaje singlove koji su osvojili vrhove radijskih top ljestvica. Pjesma “Ljubav” u kojoj gostuje Josipa Lisac dobila je nagradu Porin za najbolju vokalnu suradnju, a najveći hit pjesma "Ti" postaje špica Netflixove serije Novine.

Surađivao sa brojnim renomiranim i nagrađivanim glazbenicima od kojih se ističu: Josipa Lisac, Matija Dedić, Ante Gelo, Elvis Stanić, Meritas, Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Chui, Darko Terlević (The Siids), Sandi Bratonja (Urban&4), Mrle & Ivanka, Henry Radanović i drugi. Krajem 2021.g. sa grupom Meritas snima duet "Večer".

S Vedranom Križanom osnovao je 2008. godine projekt Manofon. Objavili su dva albuma Tv um i 2. "Ovisnik", prvi singl s tih albuma osvojio je vrhove hrvatskih radijskih top-ljestvica. Projekt je ostvario još zapaženih singlova poput "Ono što već znam", "Ti bi to", "Trag" i dr.

2017.godine započeo je samostalnu karijeru singlovima "Ove misli", "Voli me još ovu noć", "Ispod kože" te "Kao mi". Iste godine objavljuje debitantski EP Puls, objavljen u ograničenoj nakladi te odmah biva nominiran za nagradu Porin kao najbolji novi izvođač.

U listopadu 2018.g. izdaje svoj prvi samostalni dugosvirajući album Ispod kože za koji biva nominiran te nagrađen Porinom u kategoriji “Najbolji album alternativne glazbe“. Nastupa na vodećim festivalima i klubovima u regiji te gostuje u brojnim tv emisijama.

U studenom 2020.g. izdaje drugi samostalni album Uvijek dio mene za koji opet biva nominiran za nagradu Porin. Album sadrži brojne uspješne radijske singlove poput: "Predajem se tebi", "Reci mi", "Još uvijek" itd.